Стайко Стайков плаши от болницата: Спрете ми делото, че ще обърна държавата с краката нагоре!

стайко стайков

Ще разклатя държавата… ще я обърна с краката нагоре, ако делото ми не бъде прекратено” – обърнал се към следователката по делото му Стайко Стайков, докато лежи в МВР болница. През това време тя му връчвала постановление, с което прокуратурата отстранява от разследването неговия адвокат Любомир Таков, разказаха източници на “24 часа”.

Стайко е син на бизнесмена Миню Стайков, който от септември е задържан по дело за нелегално производство на цигари и данъчни престъпления. Стайков-младши също бе издирван по него над 5 месеца.

Свидетели на репликите му към следовател Ралица Дашева станали 4-ма души – двама служители на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”, които пазят арестанта, друг пациент и служител на болницата.

Стайков дори заплашил, че следователката “ще си получи заслуженото”, ако работи по делото му. Няколко пъти повторил: “Прокурорчето Кънев да внимава!”, визирайки наблюдаващия прокурор по разследването Ангел Кънев.

Стайков-син твърдял, че делото и арестът му били “скалъпена история” и “поръчка”. Индиректно обаче той признал, че докато го издирвали, не е бил отвлечен. Казал, че не се е крил и че никой не го бил търсил на адресите, на които живее.

Версията му за мистериозно отвличане от мними полицаи пред дома му издиша и според криминалиста Ботю Ботев. “Логически като се съпоставят нещата, това прилича на банално скалъпена история. Несериозно представяне на някои факти”, каза той пред БНТ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ