Как да не й е яка дупарата!? Майката на Гери-Никол строила „Ларгото“, храни и загорели мъжаги

гери никол

Договорът за столичното ларго е от април 2015 г. Явяват се 5 кандидата, но обществената поръчка печели консорциумът “Антична Сердика”. Водещ партньор е варненската “Пътища и мостове” ЕООД с 50% дял.

Тя участва в обществени поръчки със свои партньори за над 190 млн. лв. Държавната фирма “Реставрация” ЕАД (собственост на Министерството на културата) е с 30 %, “Пътстрой Варна” и “Финанс груп 2013” са с по 10%.

Последното дружество е собственост на Ирена Георгиева. Бизнес дамата е майка на поп певицата Гери-Никол, а “Финанс груп 2013” е продуцент на първите ѝ видео клипове, с които пробива на сцената. Освен в “Антична Сердика” дружеството на Георгиева има договори за доставка на храни за арестите и затворите в консорциум с “Чех-Новосад”.

Договорът на Министерството на културата с консорциума е за 12,5 млн. лв. от април 2015 г. Парите са от европейския бюджет по Оперативна програма “Регионално развитие”.

През декември същата година обаче е сключен още един договор с ДЗЗД “Антична Сердика” за 2,3 млн. лв. Това се налага заради непредвидени допълнителни строителни дейности. Така стойността на целия обект в центъра на София става 15 млн. лв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ