ВМРО обяви името на радикалния ислямист, подпалил циганския бунт срещу Каракачанов в Столипиново

Каракачанов-10-1280x982

„Бунтът срещу Красимир Каракачанов в Столипиново беше предвождан от ислямисти. Циганизацията и радикализацията трябва да спрат!“ Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение във връзка с полицейската акция срещу разпространение на наркотици в гетата в двата града, в следствие на която циганите там предизвикаха безредици и отново поискаха оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов.

„Налагането на ред и законност в гетата е част от програмата за справяне с циганизацията, която заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов ще представи официално пред МС в рамките на следващата седмица. Концепцията е готова и обхваща широк пакет от мерки, които да поставят началото на реална интеграция на циганския етнос – процес, който умишлено беше спъван последните 30 години.

Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че полицията е действала законно и професионално. По данни на МВР акцията е срещу група цигани, които се занимават с наркоразпространение. Арестувани са 4 човека и е открит над половин килограм хероин. В опит да избягат от органите на реда те нахлуват в близка механа. Последват провокации и опит за предизвикване на безредици от страна на циганите, предвождани от общинския съветник Айри Мурад.

Лицето Мурад е от партията на Орхан Исмаилов – НПСД, която е част от новата „родолюбива“ коалиция на Веселин Марешки.

Той е скандално известен в Пловдив с проповядването на радикален ислям, насаждането на между етническо напрежение и опити за злоупотреби с общински средства. Айри Мурад открито проповядва, че жените не трябва да работят и трябва да носят бурки. В интервю пред национална медия преди време той даже се похвали, че извежда жена си веднъж седмично, кара я да ходи забулена и не ѝ позволява да работи. Държим да подчертаем, че същият този „родолюбец“ – коалиционен партньор на друг отявлен подобен, за какъвто се представя Марешки, снощи застана начело на етнически бунт срещу вицепремиера Каракачанов и държавата.

Ние от ВМРО многократно сме заявявали, че полицията и армията олицетворяват правовата държавата и всяко посегателство срещу полицаи и военнослужещи за нас е посегателство срещу държавността.

Ето защо още днес ние ще подадем сигнал до ДАНС срещу провокатора Айри Мурад за извършване на антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям“, се казва в декларация от името на ВМРО.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ