Новото име на Македония пропада заради България и Русия

c669c4d8373fced034c8cd3495f3224b_big

Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на партията „Независими гърци“ Панос Каменос в интервю по гръцката телевизия Скай.

Според Каменос Русия ще отнесе въпроса до ООН. Освен това според Каменос подписалите Преспанското споразумение не са взели предвид позицията на България, „която не приема въпроса с езика“. „Този език (българите) няма да го отстъпят“, твърди той.

Каменос потвърди, че той лично е казал на парламентарния представител на „Независими гърци“ Аристидис Фокас да отиде в кафенето и да не участва в гласуването на правителствен законопроект. „Ципрас ни продаде сто пъти, затова ние ще пием газоза в парламента“, каза Каменос.

Той отправи посланието, че ако управляващите се опитат да разцепят парламентарната група на „Независими гърци“ с непочтени средства, „ще последва война“. Каменос директно обвини правителството, че се опира на предателства срещу облаги и заяви, че премиерът Ципрас е предложил министерски постове на бившите депутати от формацията – Елена Кундура и Василис Кокалис.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ