Борисов иска България в еврозоната до 2022 г.

Бойко Борисов

По време на изказване на ежегодна бизнес конференция на 29 януари българският премиер Бойко Борисов е потвърдил намерението си страната ни да влезе в еврозоната до юли 2022 година, пише базираното в Брюксел електронно издание New Europe, цитирано от агенция „Фокус“.

Интеграцията беше начело на дневния ред на тазгодишната конференция, на която Борисов обсъди ползите, които страната ще има, ако премине към Механизма на обменните курсове на Европейския съюз, а именно, че българите ще се радват на допълнителна финансова сигурност с надзора на Европейската централна банка, както и увеличени инвестиции, пише New Europe.

Медията отбелязва, че „това е последната стъпка на българското правителство, което се опитва да укрепи позицията си на член на Европейския съюз, като същевременно се фокусира върху по-дълбоката интеграция в ядрото на блока“.

„През 2007 г. България и още един бивш член на стария Източен блок от комунистическата ера, Румъния, се присъединиха към Европейския съюз. Оттогава и пред лицето на системните проблеми, произтичащи от наследството на стария комунистически режим, българската икономика и банковият сектор бяха осакатени от широко разпространената корупция и кронизъм“, посочва New Europe.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ