Боил Банов за оставката си след разговор с Борисов: Той каза „Не“

боил банов

Оставка винаги мога да подам. Това каза министърът на културата Боил Банов пред журналисти в парламента във връзка с изнесените от БСП данни за нередности при строителството на „Ларгото“.

„Говорихме с премиера Бойко Борисов. Аз съм декларирал още веднага. Казах на мига. Той каза: „Не“, посочи той и допълни, че премиерът го е посъветвал да разкаже, да разясни и да обясни.

Попитан дали премиерът стои зад него, министърът коментира: „Поне аз така го разбирам“. Боил Банов отговори отрицателно на въпроса дали има някакви опасения. Той обяви, че ще направи всичко, което е в рамките на закона, за да заведе дело срещу Елена Йончева.

„Каквото е необходимо, ще направя“, каза Банов. Попитан защо толкова време не е сигнализирал, че служителят Ангел Ангелов го е изнудвал, министърът уточни: „Ако той дойде при мен и ме изнуди, първо е малко опасно. Аз съм експанзивен човек. Все още театърът е повече в кръвта ми, отколкото в политиката“, посочи Банов, цитиран от Фокус.

Банов обясни, че някой му е казал, че въпросният Ангелов го е заплашвал, че ще му счупи краката, но ако е дошъл при него с лицето си, е щял да подаде съответните сигнали. „Плашили са ме много. Проблемът е, че аз по принцип не се плаша. Опериран съм от чувството за страх“, коментира министърът на културата.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ