Боил Банов за оставката си след разговор с Борисов: Той каза „Не“

боил банов

Оставка винаги мога да подам. Това каза министърът на културата Боил Банов пред журналисти в парламента във връзка с изнесените от БСП данни за нередности при строителството на „Ларгото“.

„Говорихме с премиера Бойко Борисов. Аз съм декларирал още веднага. Казах на мига. Той каза: „Не“, посочи той и допълни, че премиерът го е посъветвал да разкаже, да разясни и да обясни.

Попитан дали премиерът стои зад него, министърът коментира: „Поне аз така го разбирам“. Боил Банов отговори отрицателно на въпроса дали има някакви опасения. Той обяви, че ще направи всичко, което е в рамките на закона, за да заведе дело срещу Елена Йончева.

„Каквото е необходимо, ще направя“, каза Банов. Попитан защо толкова време не е сигнализирал, че служителят Ангел Ангелов го е изнудвал, министърът уточни: „Ако той дойде при мен и ме изнуди, първо е малко опасно. Аз съм експанзивен човек. Все още театърът е повече в кръвта ми, отколкото в политиката“, посочи Банов, цитиран от Фокус.

Банов обясни, че някой му е казал, че въпросният Ангелов го е заплашвал, че ще му счупи краката, но ако е дошъл при него с лицето си, е щял да подаде съответните сигнали. „Плашили са ме много. Проблемът е, че аз по принцип не се плаша. Опериран съм от чувството за страх“, коментира министърът на културата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ