Симеонов за шефа на ДАБЧ: Три месеца седи в затвор без доказателства

валери симеонов, мариана николова

Валери Симеонов определи действията на прокуратурата по определени случаи като прибързани и целящи само да удовлетворят общественото мнение. Преди ден от трибуната на Народното събрание лидерът на НФСБ даде за пример акцията на прокуратурата в Агенцията за българите в чужбина, след която в ареста попадна шефът на Агенцията Петър Харалампиев.

„Какво стана, когато преди три месеца прокуратурата се втурна в Агенцията за бежанците. Лепнахте на един човек епитет, че злоупотребявал (бел.ред. става въпрос за шефа на ДАБЧ Петър Харалампиев), че прибирал пари за издаване на паспорти… Този човек вече три месеца седи в ареста. Някой да е чул някакви резултати да има, някаква фактология…Няма!

По-добре прокуратурата вместо да се втурва да влиза тук и там, за да угоди на общественото очакване за бърза реакция, да си свърши работата и да поразгледа забатачените разследвания и проверки, защото това не е човешко“, заяви Симеонов и допълни:

„Да държиш ти три месеца един човек в условия на затвор, лишен от абсолютно всички свободи и права и да не можеш да изкараш никакви доказателства, че той е продавал български паспорти.

Нещо повече, Вие, г-н Стойнев, го използвахте като факт, ама недоказан факт. Утре може да се случи и с Вас. Не е добре да се правят от тази трибуна прибързани и пресилени обобщения без факти и да се изнасят твърдения, характерни за фалшив сайт, защото в крайна сметка ще се наложи да връщаме тези 35 млн. европейски пари, което няма да е добре за България“, завърши лидерът на НФСБ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ