Николай Банев си разменял SMS-и с майка си и жена си от килията

Баневи

Николай Банев си разменял съобщения чрез мобилните приложения със съпругата си Евгения, която също е задържана, и майка си Мария Банев. Това стана ясно в спецсъда.

Телефонът на жена му Евгения все още не бил открит, въпреки многобройните проверки, съобщи прокурор Мария Дойчева. Разследващите подозират, че той е бил внесен в кутия от сок с двойно дъно.

В тези съобщения Евгения Банева споделяла с децата си, че могат да заминат за Русия и да получат руско гражданство. За намеренията на Банев да получи политическо убежище в Русия съобщи преди известно време Иван Гешев.

Децата на Банев обаче пишели на майка си, че им харесва повече в Ница.

Не по-малко люботни били и съобщенията, които Николай Банев разменял с майка си Мария, която също е обвиняема. В съобщението Банев й нареждал да повлияе на свидетели. Тя пък му отвръщала, че казала на един от тях да говори или добро, или нищо. Самата Мария Банева, която беше също в спецсъда, където се решаваше дали Банев да остане в ареста, отрече това да е вярно. „Абсолютно не отговаря на истина“, каза 77-годишната жена. Тя уточни още, че е силно разстроена днес, тъй като се навършват 9 дни от смъртта на съпруга й – Йордан Банев.

Съдия Иво Хинов отказа да пусне Банев на свобода с аргумента, че има достатъчно доказателства в подкрепа на предположението, че той извършвал престъпленията, за които е обвиняем.

Също така обаче Хинов препоръча на прокуратурата да раздели делото на части, тъй като в него се изследва една икономическа дейност от 2005 г. до 2018, което е изключително сложно и то това било отнело много време.

В хода на делото стана ясно, че трите деца на Евгения и Николай Баневи вече са в България и са записани в българско училище.

Както обикновено Банев говори дълго в своя защита пред съда. Той отново повтори, че престъпната група, състояща се от него, майка му и жена му, е бутафорна. Майка си Мария определеи като културтрегер, който нищо не разбира от икономика. Съпругата си като занимаваща се само с туризъм, а себе си като инвеститор, който се занимава с бизнес от 30 години.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ