Майката на Алберт Попов разплака цяла България с думите си

алберт попов 3

Българите можем! Доказа го Алберт Попов – момчето, за което всички говорят! А той постигна нещо забележително – за първи път от 34 години българин влезе в топ 6 в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Зад успехите на Аби, както го наричат близките му, стои една жена, посветила живота си на своите деца – майката Мартина Попова.

Майката на 21-годишния скиор е изключително горда. В студиото на „Тази събота“ тя заяви, че постижението на Алберт е голям успех за България.

„Аз отдавна знам, че българите можем, но е съвсем друго, когато се покаже на такъв голям форум, пред такава публика. Усещането е невероятно, пожелавам го на всеки един родител.“, каза Мартина Попова.

„Старала съм се да науча всичките си деца да бъдат честни, трудолюбиви и да не изневеряват на себе си. На това, че когато вярваш в нещо и си постоянен, и се бориш, то се случва.“

„Той винаги е носил шампионското в себе си. Беше много малък, когато ми каза, че ще стане световен шампион. Той си го носи от малък. Радвам се, че е така, защото без тази увереност той едва ли щеше да стигне дотук.“

Като най-труден момент в живота им майката определя катастрофата, която Аби претърпява през 2015 г. Тогава загива треньорът му Драго Грубелник. Момчето също е в много тежко състояние, но успява да се възстанови. Мартина разказа, че падането е било много тежко, от над 300 м височина.

„В колата бяха трима души. Треньорът на Алберт загина и това е най-страшното. Това е нещото, което не можем да върнем. Надявам се, че той сега е горе и се радва на успехите му, защото и той е допринесъл за тях“, каза майката.

Семейството на скиора приема всички трудности и изпитания и продължава да се бори. По думите на Мартина, Алберт се е променил след инцидента и за момент губи увереността си.

Гордата майка добави, че не е загърбила себе си в името на мечтите на своите деца. Често се концентрира в това да им помага, но намира време и за себе си и своите неща. Тя допълни, че Алберт често е в чужбина, а когато е в България също не живее с тях. Нямат ритуали преди състезания, дори напротив – оставила е подготовката преди спусканията само на треньора му Ивайло Борисов, тъй като той е човекът, който знае как да го нахъса и какво да му каже.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ