Откровено: Константин Тренчев: Политиците са изпечени измамници

Заснемане

Ние нямаме ясна идея какво искаме да направим, нямаме визия за бъдещето. Оцеляваме. Мисията на едно семейство е да изучи децата и те да заминат навън. Нямаме визия за общност. Чуват се гласове – тук ще става фашизъм, тук ще става комунизъм. За това трябва фашисти или комунисти. А тука такива няма. Това заяви пред Би Ти Ви бившият лидер на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев.

„Ние не можем да осмислим живота си, защото нямаме визия за него. Хващаме се винаги за някакъв „цивилизационен модел“. Настроен съм много песимистично, затова за политика не искам да чуя! Минахме през какви ли не „цивилизационни модели“ – съветски – простотии пълни, сега – евроатлантически.. Сега ще ставаме американци – жалка и смешна история! Ще ставаме американци, без да имаме парите на американците. Все на някого да наподобяваме“, коментира бившият вече политик.

„Политиците са изпечени измамници. В политиката поне 95%, които напират със зъби и нокти да влязат там, отиват с целта да направят пари. Те нямат срам. Защото срамът се състояние на почтения човек. Те се дразнят само, когато са ги хванали в крачка… Големите ми надежди свършиха при Симеон Сакскобургготски… Много бързо се усетиха, че в политиката могат да се правят пари“, заяви още Тренчев.

Той коментира още: „Аз се откъснах от политиката. Занимавам се с много приятни неща, които не ангажират други хора, нито тяхната отговорност. Примерно – занимавам се с един ток, който можете да пипнете, без да ви удари. Казва се студен ток. Ето – нещо интересно, което няма нищо общо с политиката. Занимавам се и с медицина. Работя и ми е много интересно. Искам да изживея, колкото ми е дал Онзи отгоре, смислено, духовно и да не се занимавам с хора, които и една дума не може да разберат“.

Константин Тренчев повтори скептицизма си и заяви в заключение: „Както казва един мой познат – след време тук ще останат пенсионери, цигани и юристи“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ