Фейсбук гори! Боил Банов призна: Някога харесвах Елена Йончева! След което й…

боил банов

За БСП не е важна истината, а това сглобената фалшива новина да се повтаря. Това написа министърът на културата Боил Банов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ във връзка с разпространения от депутата от БСП Елена Йончева аудио запис, чрез който левицата обвини културния министър Боил Банов за това, че е ощетил държавата с около 700 000 лв.

„Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам на институциите и компетентните органи. За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева“, пише още Банов.

„За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, „алтернативните факти” вече ни давят. Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП. Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо“, пише още министърът на културата.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ