ГДБОП удари страшната банда на Тихия, измамите са за стотици хиляди (Снимки)

Полиция акция

Голяма група за незаконна търговия с оръжие и боеприпаси е била разбита след акция на ГДБОП под ръководството на специализираната прокуратура в сряда и четвъртък във Врачанско. Тарторът е 57-годишният Тихомир Нинарски, с прякор Тихия, от Козлодуй, съобщава BulNews.

Нинарски е родом от Рудозем, живял е в белослатинското село Галиче, след което се мести в Козлодуй. Задъръжаният е лежал в затвора за други свои провинения, а в четвъртък след акция на ГДБОП под ръководството на прокуратурата отново е заловен за търговия с оръжие и боеприпаси.

Нинарски е бил контролиран и наблюдаван от ГДБОП през последните два месеца. Подставени лица дори са му изпращали клиенти, които са купували от него оръжие. Освен това с обвинение за търговия с оръжие и боеприпаси Нинарски ще се сдобие и с обвинение за лихварство, след като при обиските у него са намерени голямо количество пари и списъци с длъжници.

57-годишният мъж е задържан с най-малко още трима от бандата, като при извършените обиски на имоти в Козлодуй, Бяла Слатина и селата Хърлец, Гложене, Бутан и Търнава от ГДБОП откриха голямо количество пистолети, автомати „Калашников“, картечни пистолети и муниции за тях. Претърсвания са били проведени и в Монтанско.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ