Поредно безчинство: Две цигански фамилии се напиха и стана страшно

1466425697-tsigani-s-bradvi

17-годишен циганин преспа в ареста на РУ Хисар, след като инициира побой и погром над къщата на хазяина си. Цигани, които са от Градец и работят като дървосекачи в хисарското село Старосел, се събрали с още една ромска фамилия на 2 февруари да празнуват рожден ден.

След солидно изпито количество ракия, мъжете от двата клана се изпокарали, вдигнали чутовен скандал. После започнали да се млатят, хвърляли столове, бутилки и къде каквото намерят. В резултат на погрома е изпотрошена къщата на местен жител, който я бил дал под наем на едно от циганските семейства.

Изпочупени са легла, маси, прозорци, музикална уредба, потрошен напълно е лек автомобил „Фолксваген Голф“, собственост на един от ромите. Колата била паркирана пред къщата. Според разследващите щетите възлизат на 1000 лева. Образувано е досъдебно производство.

Пред колегите от БЛИЦ местни от Старосел се оплакаха от нашествието на дървосекачите в селото. Казаха, че често са свидетели на побоища, скандали и разпивки, както и на силна чалга-музика. Наскоро 40-годишен дървосекач от Градец пък бе заловен край Старосел за пореден път да шофира без книжка, такава никога не е имал. Той е опасен за обществото, предизвикал е не едно и две произшествия. По информация на БЛИЦ ромът, който е многократно съден, все още е в ареста и скоро няма да излезе от там.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ