Арестуваха разградски хирург, вършил гнусни неща

1549286931-orig

При специализирана полицейска операция, проведена в Разград, ръководена от Окръжна прокуратура съвместно с ОД на МВР, днес е задържан д-р Бранимир Мичев, в когото при личен обиск са открити компрометирани медицински книжа. Това съобщават от прокуратурата.

Казусът около медикът е от дълго време, като срещу него има повдигнати няколко обвинения.

През лятото на миналата година той бе обвинен в пето престъпление.

Д-р Бранимир Мичев

Става въпрос за придобиване и държане без разрешително на наркотични вещества – 10 670 ампули „Морфин Хидрохлорид“, две опаковки „MST CONTINUS“ и 3 опаковки „Оксидон“ на обща стойност 13 803 лева. Според държавното обвинение престъплението е извършено между 7 януари 2016 г. и 8 март 2017 г., като обвиняем Мичев е привлечен на 5 юни тази година, след което е задържан за 72 часа. 14 свидетели са дали показания, че макар на техните имена да са изписани лекарства, те се на били за тях и те не са знаели за това, предстоят и още разпити.

Защитата на Мичев пледира, че той с пълно право е изписвал лекарства с жълти рецептурни книжки за пациенти в тежко състояние и не е извършил престъпление, като се базира на показания на експерти от Регионалната здравна инспекция в Разград, пише dir.bg.

Тогава самият Мичев със сълзи в очите и треперещ глас обясни на съда, че се чувства омерзен и унижен от тенденцията, започнала срещу него преди 4 години. Заяви, че няма намерение да се укрива от властите и винаги се е явявал на всички заседания по делата срещу него пръв пред съдебната зала. Тогава съдия Теодора Нейчева реши мярката за неотклонение да е парична гаранция в размер на 4000 лева.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ