2 българчета направиха чудеса на София Оупън! Организаторите на турнира им отговориха с невиждана гавра!

IVP_3563

Двама млади български тенисисти направиха чудеса във втория ден н София Оупън. Алекс Лазаров се класира сензационно за основната схема, а Адриан Андреев бе на две точки от победата над №29 в света Матю Ебдън.

Може би щеше да успее, ако в залата имаше поне 4-5 хиляди души, които да го подкрепят. Вместо това нов огромен провал за организаторите на дубайската надпревара, нямаше и 600, плюс още 150-ина служебно ангажирани! А продадените билети за деня са по-малко от 400! Да не можеш да направиш приход от 2 000 евро за ден от турнир от сериите 250, е наистина висша организационна некадърност! И не може министерството вечно да дотира това.

Затова ли държавата похарчи 500 000 лева!? За да не могат организаторите в най-българския ден да докарат хора в залата? Барем да бяха пуснали без пари. Като не им стигат силите за нещо друго. Нищо, че последен мач в програмата е този на Стан Вавринка. Него го гледаха 1 000.

Прав беше Григор Димитров. На тези момчета като Алекс, като Адриан са им нужни други, по-евтини турнири в България, за да трупат на тях точки и да растат в ранглистата. А не да правят чудеса в празна зала. 500 000 лева епрекалено висока цена за тази 3-часова радост.

А иначе от програмата на надпреварата разбрахме, че днес звездите от чужбина, на които се плащат многохилядните хонорари с държавна пара, са на частни мерприятия. На фитнес, на хороводци, на пицари, на бъснари…

ПП: Организаторите, изгонете хората с анцузи от ВИП-ложата! От евтино, нивото на турнира отива към селско!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ