Пълен абсурд: Бабаитът, фучал с 280 км/ч, дори няма да бъде глобен

1549348180-clipboard03

Комисар Росен Рапчев – началник на отдел „Пътна полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” обясни как джигитът, който фуча с 280 км/ч и се изфука с видео в нета, ще се размине без глоба за превишена скорост.

„Водачът е установен. Знае се с какво превозно средство се е движел. Все още не е разпитан. Това ще се случи по-късно през деня“, поясни комисар Рапчев по bTV.

Той поясни, че глобите, които ще му бъдат наложени ще са различни в зависимост от това какво заяви самият шофьор.

Комисарят обаче обяви с каква врътка в закона този джигит ще се размине без глоба за превишена скорост: „За самата скорост няма как да се наложи глоба, тъй като в България тя се измерва само със специални технически средства. Скоростта, с която той се движи е висока, но не можем да я докажем“.

„Ако той обжалва в съда магистратите ще ни питат на кое точно място и с каква точно скорост се е движел, а ние няма да можем да я докажем“, поясни комисар Рапчев.

Все пак той поясни: „Има много други неща, за който шофьорът ще бъде глобен. Дори автомобилът му може да бъде спрян от движение“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ