Задържаният за вдигнати 280 км/ч: Не съм карал аз, нито моята кола е в клипа

Image_7282562_126

„Не съм карал аз, нито моят автомобил е участвал в клипа. За мен е минал някой през Търново, направил си е клип и си е заминал към София. Аз ходя на регламентирани състезания, където е позволена тази скорост някъде да се развие. Два пъти в годината има такива – в Сливен има състезание за драг“, това обясни Николай Кръстев, който бе на разпит в полицията заради скандалния клип с вдигнати 280 км/ч във Велико Търново.

Младежът пристигна със супермощната кола Nissan GT-R I пред сградата на полицията с адвоката си Любен Казанлиев. Влезе в районното с усмивка, точно в 14 ч. и първоначално остана мълчалив пред чакащите го журналисти. Около час и половина мъжът дава обяснения, след което се насочи към паркираната на синя зона кола.

„Категорично не е този автомобил и не е моят клиент. Полицаите казаха, че ще се правят експертизи, ще се събират материали от АПИ и незнам още откъде. На този клип се вижда как някой кара с ненормално висока скорост. В крайна сметка това, което разбрахме от полицаите, че сега ще разпитат абсолютно всички собственици на такива автомобили, които могат да развият такава скорост и ще се опитват да установят кой го е направил“, каза адвокат Казанлиев.

Според него са се насочили към Николай, защото е от Велико Търново. Преди време е живял през по-голямата част от годината в старопрестолния град, но сега се прибира по-рядко, защото е в София. Известен е в града. Той се занимавал с бизнеса на родителите си, които управлява донякъде. Николай е син на бизнесдамата Мариана Печеян, която има фирма в Дряново за инструменти за металообработване и екипировка.

„В града са два такива автомобила, но за последните години са продадени около 30 само от един дилър. Този е тунингован само визуално. Електронно всички от този модел са ограничени на 250 км/ч, няма как да се развие 280“, коментира Николай през прозореца на лъскавото возило.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ