Изплуваха зловещи подробности за зверството в Старо Оряхово, убиецът на дядо Недялко не трепна в съда

1549896322-848761

Състав на Варненския окръжен съд постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ за 23-годишния Тодор Тодоров, обвинен в убийство с особена жестокост и по особено мъчителен начин на 70-годишния съсед Недялко, съобщава Varna24.bg.

Младият мъж не трепна и не скри лицето си от медиите, нито при пристигането си в залата, нито по време на съдебното заседание, нито след това.

В залата стана ясно, че Тодор не е осъждан досега и е с чисто съдебно минало. Има и постоянен адрес в село Старо Оряхово.

Прокурор Росица Георгиева поиска най-тежката мярка предвид тежкото криминално престъпление, за което Тодор е направил пълни самопризнания. Обвинението към младия мъж за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. За деянието му законът предвижда между 15 и 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Служебната защитничка на Тодор, адвокат Анита Любенова каза, че той съжалява за това, което е извършил и че случилото се е под въздействието на алкохола.

След като изслуша прокурора и защитата съдията заяви, че на база свидетелските показания и предвид факта, че се касае за тежко криминално деяние, въпреки че Тодор е с чисто съдебно минало и постоянен адрес, има висока степен на опасност от страна на лицето да извърши друго престъпление, затова му се налага най-тежката мярка „задържане под стража“.

Стана ясно, че според свидетелите в Тодор имало предварителна обмисленост и решение за извършеното деяние.

Хората в селото пък споделили, че младият мъж бил агресивен и се страхуват от него.

Според показанията на свидетели от селото, двамата мъже, които употребили значително количество алкохол в местната кръчма се скарали още по пътя към вкъщи. След възникналата свада 23-годишният Тодор нанесъл множество удари с ръце по съседа си, а след това започнал да го налага с дървен кол.

„Имаше основание за искане на най-тежката мярка „задържане под стража“, независимо, че лицето се води неосъждано. Самият закон презумира такава опасност, когато е налице такова обвинение за тежко престъпление лицето да се укрие или да извърши друго престъпление. Установено е, че са нанесени множество удари по тялото, които са в жизненоважни органи и от тях е настъпила смъртта. Имало е и умисъл за това, което се е случило, предварително е взето решението. В етап на установяване е с какво точно са нанесени ударите. При този първоначален етап на разследване ние все още събираме доказателства, включително и за различни хипотези. Той е направил самопризнания и е споделил, че го е извършил. Съжалява и относно начина, че е нанесъл побой с дървена пръчка и с ръце“, разказа прокурор Георгиева.

One comment

  • ПАЛИВЕЦ

    12.02.2019 at 10:19

    ВИНОВЕН Е АЛКОХОЛЪТ. ПРИМАТЪТ Е НЕВИНЕН. ОСЪДЕТЕ АЛКОХОЛЪТ, А НЕ ЧЕСТНИЯТ ПРИМАТ.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ