Издигат кандидатурата на Банева за евродепутат

николай банев

Евгения Банева е поискала промяна на мярката си за неотклонение, съобщиха от Специализирания наказателен съд.

От 6 декември тя и съпругът ѝ Николай Банев са в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари.

Банев вече поиска да излезе на свобода, но и първоинстанционният Наказателен съд, и Апелативният спецсъд му отказаха.

Междувременно стана ясно, че Инициативен комитет е решил да издигне кандидатурата на Евгения Банева на евровота през май.

Публикувано във факти.бг:
Това обаче не задължава съдът да промени мярката ѝ за неотклонение на по – лека.

Да се организират хибридни войни между Коледа и Нова година, е абсурдно. Съмнявам се тогава да има трезвен руснак на територията на руската федерация. С тези думи Евгения Банева отговори на версията, че Николай Банев се е свързал с руски лобисти от килията и е поискал убежище там за себе си и семейството си, предава „Канал 3“.

„Никой от килията не може да иска убежище от чужда държава. Аз съм юрист и знам това. Ако съм искала да изпратя децата си да учат в Русия, щях да го направя отдавна. Банева, както и други арестанти, се оплака от условията в следствения арест. Тя лежи в килия на булевард „Г. М. Димитров“ в София. Банева посочи, че е била подложена на пълен тараш, подчертавайки, че е усвоила арестанския жаргон.

„Нищо не бе открито. Няколко пъти нахълтваха в килията ми около 7-8 души с металдетектори и проверяваха дюшеци, дрехи, храни, всичко, обясни Банева. В началото на новата година тя е била преместена в друга килия. Бизнес дамата каза, че ако води предизборна кампания за евроизборите от ареста, ще се види в колко лоши условия живеят арестантите.

Дали съдът ще освободи Банева, ще се решава по-късно днес, тъй като тя е с нови адвокати, които ще се запознават с всички материали по делото в продължение на час.

Прокуратурата няма да пречи на Евгения Банева, ако тя иска да води кампания за евровота, каза прокурор Мария Дойчева. Тя уточни, че законът не дава на Банева автоматично свобода, ако се кандидатира за ЕП. Но прокуратурата няма да й пречи при евентуални срещи с избиратели.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ