Свидетел срещу подсъдим за убит колоездач: Ако знаех, щях да го смажа с джипа

Image_7296818_126

„Видях го в колата. Ако знаех какво ще направи, щях да го смажа с джипа този пияница“, не се сдържа в Бургаския окръжен съд днес Стоян Войнов от Приморско, свидетел по делото за убития велосипедист Евелин Дуков през декември, 2017 г.

Войнов разказа, че двайсетина минути преди фаталната катастрофа в Приморско, отнела живота на 33-годишния Евелин, подсъдимият Владимир Колев го засякал с автомобила си на пресечка в града. „Около 11,30 ч. бях тръгнал да нахраня кучетата си в животновъдната база край Приморско. Опелът изведнъж ми сече пътя, залепихме се кола до кола. Много добре видях, че в опела е подсъдимият, беше сам. Беше изкривен, личеше си, че е пиян. Не излезе от колата, разменихме си няколко реплики. На връщане към Приморско видях на пътя счупено колело, полиция. Разбрах, че е убит велосипедист, а шофьорът е избягал, търсеха колата“, разказа свидетелят Войнов.

Процесът днес отново започна с протест пред Съдебната палата. Роднини и приятели на загиналия 33-годишен мъж настояват за законодателни промени, чрез които пияни и дрогирани шофьори, причинили смърт на пътя, да бъдат наказвани по-сурово. Вече е изготвен законопроект, който тези дни е внесен в парламента със съдействието на бургаски депутати, каза пред 24 часа сестрата на загиналия Даниела Анастасова.

Подсъдимият Владимир не се признава за виновен и твърди, че не е шофирал автомобила си, който често се ползвал и от други хора. Според прокуратурата обаче зад волана е бил той, няколко часа след произшествието са отчетени 2,70 промила алкохол в кръвта му.

Днес в съда показания даде и бившият му работодател Боил Рачев, стопанисвал почивна база в Приморско, на която Владимир бил домакин. Стана ясно, че в деня на катастрофата Владимир е бил пиян още от сутринта след скандал по телефона с бившата си приятелка Станка, чистачка в същата почивна база.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ