Какво става с електронната винетка при прехвърляне на собствеността на колата?

винетка

Ако ще сменяте предното стъкло на автомобил, който има валиден хартиен винетен стикер, но целостта му е нарушена, трябва да запазите отделните му части, за да докажете, че е в срок, припомня БНР.

Пазете още касовия бон и отрязъка. При липса на винетен стикер и наличие само на отрязък и касов бон, като начална дата на активация на винетката ще се счита датата на касовия бон, обясниха за Съюза на българските автомобилисти (СБА) от Националното тол управление по повод на запитвания на автомобилисти.

Друг често задаван въпрос е какво става с електронната винетка при промяна на собствеността и регистрационния номер на автомобила? Например продавате си колата, тя е с благоевградски номер, но новият ѝ купувач е от Пазарджик и иска да си смени регистрацията.

Електронната винетка се издава за автомобил с определен регистрационен номер, обясни Мирослав Стоянов от ОДВМР-Пазарджик. При промяна на регистрационния номер собственикът или ползвателят следва в срок до три работни дни да заяви тази промяна в централното управление или в областните управления на Агенция „Пътна инфраструктура“, уточни още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ