Богданска сътвори чутовна глупост с малкия си син, а майките я разпънаха на кръст (Снимки)

1

На 30 януари моделката Александра Богданска и репортерът Даниел Петканов станаха родители. Двамата се сдобиха със син.

Само преди ден моделката обаче направи чутовна издънка, свързана с малкото й момченце.

Заради постъпката й редица майки я разпънаха на кръст, а за капак самата Александра се похвали с действието си.

Всички майки са на ясно, че на новородените дечица им се прави „Погача”. Според стар български обичай погачата за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането. Още от времето на нашите баби, погачата на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не „хваща” лоши очи. Времето, в което се извършва този обред има и още една причина, свързана с народните вярвания. Считало се, че до 40-ия ден на детето „родилката е нечиста“. Ето защо, в миналото точно на 40-ия ден свекървата водила родилката на „Чиста молитва“ в черквата. По този начин се „очиствали“ детето и майката.

Да, но Богданска изобщо не се съобразява със старите български обичай и реши още на 30 ден от раждането на момчето й да направи въпросния ритуал.

„Първото парти на Габриел. По принцип не съм много на „ТИ” с обичаите и не твърдя, че спазвам стриктно всички изисквания, но смятам, че всички тези традиции си има своя чар и не трябва да се пренебрегват. Днес беше погачата на Габриел и създадохме много хубави емоции и спомени, за които ще се сещам винаги с усмивка. Благодаря на всички орисници, които бяха част от празника ни!”, написа моделката в личния си Instagram профил още на 3 март – едва 32 дни след раждането на Габриел.

Богданска се похвали за стореното от нея и във фейсбук профила си. „Първото парти на Габриел” – така тя нарече погачата на малкото момченце.

Заради неспазването на традициите от нейна страна хиляди гневни майки споделиха възмущението си. Според тях има традиции, най-вече тези, свързани с малките дечица, които е желателно да се спазват, а не да се пренебрегват и да се наричат „партита”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ