„Боинг 737 МАКС 8“ се приземи в София, Холандия не го прие

Летище София

„Боинг 737 МАКС 8“ на „Туи флай“ е на паркинг на летище София. Той се е приземил във вторник вечерта на аеропорта, летял е с туристи от Хургада до Амстердам. Тъй като в Холандия не го приели, е поискал кацане в София.

Във връзка с нея Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” издаде указания, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, включително и излитащите и кацащите на българските летища, с изключение на полетите за пребазиране или ремонт. Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.

Пътниците от боинга на „Туи“ са разтоварени в София и са настанени в хотел. Чакат авиокомпанията да изпрати друг самолет, за да бъдат превозени до Амстердам. Самият самолет е на паркинг на летището, може да излети, но само ако е празен.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ