Ценко Чоков гасне в ареста от коварна болест

Ценко Чоков

Бившият кмет на Галиче и настоящ клиент на прокуратурата и съда Ценко Чоков, може за пореден път да излезе преждевременно от ареста заради коварно заболяване. Подсъдимият за рекетьорски изстъпления гологлав здравеняк е поискал чрез адвокатите си да бъде подложен на обстойни медицински изследвания само три месеца, след като бе пуснат под домашен арест заради влошено здравословно състояние, но впоследствие беше върнат в килията си, след като беше сгащен да гуляе в тузарски ресторант в София.

Според близките на замесения от гангерска закваска Чоков, той гаснел бавно от рак на стомаха. Доскорошният дерибей на врачанското село е свалил 15 кила само през последните 6-7 месеца.

Загубата на килограми била съпътствана от тежест в корема, затруднено гълтане и връщане на току-що погълната храна, пише за състоянието му столичен седмичник.

„Ценко е в окаяно състояние и ако не излезе скоро от ареста, ще загине там. Той на няколко пъти опита да си издейства преглед в реномирана клиника, където да го диагностицират, но от съда и прокуратурата не му разрешават“, коментират притеснени негови приближени.

Здравословните неволи на Чоков започнаха още преди година, когато съдът прие за меродавна медицинската експертиза на д-р Цветелин Гатев от Военна болница, според която здравето и животът на пациента са застрашени в затвора.

Пред съда медикът разкри, че феодалът на Галиче страда от черепно-мозъчна травма, получена преди 3 години при битов инцидент.

Източник: ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ