Полемика: Георги Харизанов попиля с цифри Виктор Николаев заради имотите на Цветанов

10

Георги Харизанов заяде здраво Виктор Николаев заради казуса с апартамента на Цветан Цветанов. Водещият на „Здравей, България“ анонсира, че лидерът на политическата група на ГЕРБ в парламента е придобил жилище на много по-ниска от пазарната цена.

Това обаче накара гостът в студиото – Георги Харизанов, от Института за дясна икономика, да възроптае остро. „Претендирате, че говорите с факти, а вие в момента всъщност изказвате хипотеза. Искам да ми обясните как излиза разликата, за която говорите?“, запита той.

Николаев обаче се вцепени: „Не мога да ви кажа как, експертите трябва да се произнесат“, заяви той.

„Вие така анонсирате темата, искам да ми обясните как излиза разликата. Преди малко пак казахте, че има разминаване в цената и искам да ми обясните отново. Вие сте сериозен журналист и хората ви имат доверие. Как обосновавате твърдението си?, запита за десети път Харизанов.

Водещият видимо изнервен минути по-късно реши да отговори. „Питахте ме от къде взимам данните си? От разследването. Сега ще ви прочета, че имотът е продаден за 620 евро на квадратен метър, при стойност на другите имоти в района от над 2000 евро на квадратен метър“, заяви Николаев.

Той обаче отново беше съсечен от Харизанов: „Има замяна! Пазарната цена не знам кого вълнува. Господин Цветанов и госпожа Цачева да си покажат апартаментите. Става въпрос за замяна с доплащане“, обясни отново експертът.

„Надявам се тази проверка да приключи възможно най-бързо и то преди изборите. При толкова елементарен казус няма причина да се бави проверката. В крайна сметка, след като законът не е нарушен, всичко друго са етични и морални категории. Избирателите ще решат дали нещо е редно или не, когато реално не е нарушен един закон.“, завърши Харизанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ