Валери Симеонов хвърли бомбата: „Обединени патриоти“ стават „Разединени патриоти“!

Обединени патриоти

„Обединени патриоти“ стават „Разединени патриоти“ за европейските избори на 26 май. Новината съобщи пред агенция ПИК председателят на НФСБ Валери Симеонов, когото потърсихме с въпрос дали утре ще се отзове на поканата на ВМРО са участие в конгреса им и дали ще направят коалиция.

По думите му, решението било взето от други, а не от неговата партия. Така малкият партньор в управляващата коалиция ще бъде разделен на на две или три в борбата за българските избиратели.

– Г-н Симеонов, утре в София ще се проведе VII конгрес на ВМРО. Вие като техен коалиционен партньор имате ли покана за присъствие в залата, ще бъдете ли вие или ваш представител на събитието?

– Това са наши неща. Има ли значение?

– Да, защото остава открит въпросът за евроизборите. Има ли вече решение за явяването ви, заедно ли ще сте през май?

– Не, няма решение. Решението е взето от ВМРО, че те ще се явяват самостоятелно. Учудвам се, че ми задавате такъв въпрос.

– Те казват, че са отворени за преговори…

– Те си взеха решение, сформираха си щаб, определиха си председател на щаба, издигнаха си кандидата, разлепиха си плакати, качиха си билбордове навсякъде…

Въпросът е ясен, няма какво. Те са хората, които решиха, че трябва сами да се явяват. Това е тяхно право, аз не мога да ги упрекна. Решението е взето, този въпрос е приключил.

– Значи повече преговори няма да има, така ли? 

– Ние до последно настоявахме за съвместно явяване, поне на НФСБ с ВМРО, защото с „Атака“ имаме сериозни външно-политически разминавания. Те даже не благоволиха да ни отговорят.

Така че, аз определям поведението им като неколегиално. Можеше поне да кажат, че не искат с нас. То е явно, че цялата работа е да се печели време, да ни държат нас в неизвестност, докато си прокарат и си водят кампанията. Тяхна работа. Не беше много коректно.

Така въпросът за съвместно явяване въобще не стои на дневен ред. Всичко е ясно. Всеки се явява самостоятелно.

– Значи в НФСБ вече започнахте работа по самостоятелното ви явяване?

– Да, работим за самостоятелно явяване. Вече работим в тази посока.

Източник: ПИКЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ