Севда Шишманова с ново амплоа: От директорка до хлебарка!

Севда

Бившата програмна директорка на БНТ в момента е член на съвета на директорите, чийто председател е брат й Адриан Шишманов.

Предметът на дейност на дружеството е производство на хляб, хлебни, сладкарски и захарни изделия, безалкохолни напитки и търговия с тях. Севда сменя журналистическото амплоа и се насочва към хлебарския бизнес след избора на Коко Каменаров за началник на „Сан Стефано“.

Той отказва да работи с Шишманова, от която се оплакват всичките й подчинени заради високомерието й и авторитарния стил на управление. Севда проявява особена слабост към киното и въпреки че е програмен директор, се включва в продуцентските екипи на филми и сериали на БНТ, заради което получава внушителни хонорари, писа „Галерия“.

Родената в Разград журналистка, която е от турски произход, проявява бизнес нюх още от студентските си години в София. Докато следва българска филология, Севда става вносител на кожени облекла от Турция. Бизнеса завърта със свой роднина от южната ни съседка, който не жали средства, за да се утвърди на българския пазар.

Скоро след това Шишманова се сдобива с една от първите спортни коли в София на известна японска марка. Пробив в журналистиката прави в БНР, където я води вече покойният Сашо Авджиев. По-късно тя се влива в редиците на БНТ, а амбициите й са да се наложи като водещ политически и международен репортер и коментатор.

Севда така и не се врича във вечна вярност на никого и остава стара мома, като се отдава единствено на работата. Шишманова прави шеметна кариера в БНТ и е програмен директор на медията от 2010 до 2017 година. Член е на куп международни фестивали и освен като журналист се представя като продуцент и режисьор, но никога като хлебарка, каквато е в момента.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ