Палатът на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка – прокълнат?

1553181574-1553068031-1

Ще се намерят ли смели мераклии да купят имота на скандалното семейство Баневи в „Бояна”, питат се мнозина, които са наясно с шаманските увлечения на неговите собственици. Припомня, че имението беше изкарано за продан от частния съдебен изпълнител Милен Бъзински, който иска за него по-малко от 6 млн. лева. Търгът ще се проведе на 23 април, а огледите започват още на 22 март, уточнява в. „Уикенд“.

Запознати с разкоша, който се крие зад дувара в „Бояна“, са изненадани от ниската според тях цена – нищо и никакви си 6 млн. лева. Реалната цена била двойно по-висока, без да се броят направените милионни инвестиции от парвенютата. Според запознати обаче това е стойност, посочена от външни оценители.

Източници обясняват, че далеч по-интересно е кой ще се навие да влезе в имота, след като досегашните му обитатели са известни с манията си по разни шамански практики, магии, заклинания и други вещерски забавления

„И без пари да ми го дават – мерси!“, казва бивш служител на Баневи, според когото имотът е като излязъл от готически роман и е прокълнат.

До печалната продажба от ЧСИ се стигна, понеже фирмата на скандалното семейство „Партнърс комерс“, на която се води имотът, дължи на някакво си дружество „М. ПЛОД.Б“ 15 000 лева. С лихвите обаче те скачат на 100 000 лева. Самата „Партнърс комерс“ е собственост на офшорка от Сейшелите, а навремето за неин управител е записан Николай Банев-син. Самият той твърди, че дори не е имал представа за това. Подписът му е бил фалшифициран от собствения му баща!

Любопитен е и начинът, по който Баневи се докопва до къщата в „Бояна“. Имението преди това се владее от бизнесмена Красимир Дачев, който се прочут с мечтата си да стане космонавт на стари години. Неговият завод „Свилоза“ в Свищов обаче има дългове към „Полимери“ – Девня. Дългът на Дачев е прехвърлен към друга фирма на комсомолския приватизатор. Така Банев се нанася в „Бояна“, а в касата на „Полимери“ не влиза нито стотинка – апропо, тема, по която прокуратурата също би могла да събере доказателства и да го включи в обвинителния акт.

След това започва грандиозен ремонт, който според източници гълта колосалните 30 млн. лева. За да не дава обяснения пред данъчните за произхода на тези пари, новоизлюпеният милионер обявява дома си за бизнес център. Управителите на фирмите му са накарани да подпишат фиктивни договори за наем. От в. „Уикенд“ уточняват, че Банев така действа и към другите си луксозни играчки – леки коли, самолет и т.н.Те са регистрирани като фирмена собственост или лизингът им се изплаща от компаниите на скандалния бизнесмен.

Банев се заселва в „Бояна“ през 2006 г. Тогава е приватизирана и филмовата студия, с която граничи имотът му. След това 1между съседите започва грандиозен спор за три декара земя. Те са на кинаджиите, но Банев лека-полека започва да ги окупира след 2009 г. В началото дори води благи разговори, че уж ще купи въпросните декари, ама след 20 години. Земята му била нужна, за да прокара през нея пътека към своята хеликоптерна площадка. Банев обаче е щедър на приказки и стиснат да дава пари и в един момент инсталира паянтов зайчарник на чуждата земя. След това е изкопана и една дупка, която според приватизатора от Любимец е развъдник на риби. Риби в нея, разбира се, никой не е виждал, но затова пък се заселили жаби. Незаконните строежи на Банев са увенчани и с незаконна ограда, зад която са интегрирани чуждите три декара.

Накрая на кинаджиите им писва и викат полиция. Банев контрира и също наема частни охранители. Разправията стига до столичното кметство. Въпреки че има заповед незаконните Баневи градежи да се премахнат, той не ги събаря, а наема частни охранители, които да ги пазят.

През 2013 г. в Шесто РПУ е образувана и преписка № 16248. за скандала в „Бояна“, но в интерес на истината полицаите не са много наперени срещу Николай Банев, а напротив, по-скоро му помагат. Твърдят например, че някаква си фирма „Къмпъни бипд комерс“ била „стопанин“ на трите декара. Най-накрая едва наскоро „Ню Бояна филм“ си върна заграбената земя. Отново след мощни скандали, сблъсъци между охранители и всякакви панаири.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ