Черен ден: Днес изпращаме бивш министър в последния му земен път

Свещ

Поклонението пред тленните останки на бившия министър на образованието доцент д-р Игор Дамянов е днес от 12.00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Игор Дамянов е роден на 1 август 1953 г. в Лом, а почина на 18 март 2019 г. От 2003 до 2005 г. беше министър на образованието и науката.

Доцент Игор Дамянов завършва специалността „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1977 г. Специализира история на международните отношения в Париж, в Института по балканистика в Москва и в Атинския университет. Той е и „Доктор хонорис кауза“ на Санктпетербургския държавен икономически университет. От 1978 г. преподава история в катедрата „Международни отношения“ на ВИИ, днес – Университета за национално и световно стопанство /УНСС/. Бил е също декан на факултета „Международна икономика и политика“, зам.-ректор на УНСС и зам.-министър на образованието и науката, припомнят от МОН.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ