Анков от ромския клан Гольовците влиза зад решетките

7265-680x425

19-годишният младеж, обвинен в убийството на 35-годишния Валери Дъбов при масовото сбиване в центъра на Кюстендил на 17 февруари, е осъден на 1 година затвор за незаконно притежание на оръжие и хулиганство, постанови Районният съд в града. Алекс Анков, който е от известния ромски клан Гольовците, е с постоянна мярка „задържане под стража“ за убийството на Дъбов.

През юни миналата година 18-годишният тогава Алекс Анков в ромския квартал „Изток“ с друг младеж от квартала произвели изстрели. При инцидента двама души получили леки наранявания. Постигнато е споразумение с обвиняемите, които се признали за виновни, предаде БНР.

„Да получи ефективно наказание, а не да бъде с мярка за неотклонение, тъй като положението в ареста е много по-тежко, отколкото в затвора в Бобов дол, където ще трябва да бъде преместен, е по-доброто решение за него“, каза след съдебното решение адвокатът на Алекс Анков Вася Пешева.

В кулоарите направи впечатление усмихнатата физиономия на младия ром, който очевидно не съзнава какво е другото обвинение срещу него – убийство и опит за убийство на повече от едно лице, по което го грози доживотна присъда без право на замяна, казаха юристи. „Разследването по кървавото сбиване пред заведението в центъра на Кюстендил, станало преди малко повече от месец, напредва“, каза наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ