Красимир Каракачанов след конгреса на ВМРО: Няма да участваме в сепаративни действия срещу партньорите си!

Каракачанов-10-1280x982

Обединението на патриотите е алтернатива за България, ще видим дали разумът ще надделее, но няма да участваме в сепаративни действия срещу партньорите си. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по време на VII–ия редовен конгрес на ВМРО – БНД, цитиран от „Фокус“.

Според него трябва да се запази коалиция „Обединени патриоти“.

„Ние няма да участваме в сепаративни действия заедно с някой срещу нашите партньори. Това не е морално“, посочи още Каракачанов. Според него ще се види дали разумът ще надделее или дребните чувства за налагане на мнения.

„Задачата, която стои пред нас е максимално добре да си вършим работата, да се подготвим изключително добре за предстоящите европейски избори, най-вече с присъствието в местната и изпълнителната власт да показваме, че има алтернатива на досегашния политически модел“, допълни Каракачанов.

По думите му обединението на патриотичните сили е довело до успешни президентски избори, много добро представяне на парламентарните през 2017 и за пръв път участие на организацията на партията в изпълнителната власт. Той отчете, че ВМРО има два важни ресора там – отбрана и екология.

„Тук е моят колега от „Обединени патриоти“ Волен Сидеров“, каза още Каракачанов. Той отчете позицията на партията срещу Истанбулската конвенция и по мигрантската криза.

„Ние не сме съгласни да идват едни хора в България и в Европа, които смятат, че заради тях трябва да променим своята култура, своята идентичност и своите семейни ценности“, заяви Каракачанов. По думите му Европа се пробужда. „България никога не е правила компромиси с подобни неща въпреки опитите да се прокарват през парадния или задния вход политиките на бюрократите в Брюксел“, заяви още Каракачанов и посочи, че ВМРО са били против да се приемат мигранти и са били първите с позиция за ограда по границата.

„Защо трябваше да се стигне до тези ексцесии, терористични атентати“, попита още Каракачанов.

„Ние се намираме в състояние на война между две цивилизации. Цивилизацията на традиционната европейска демокрация и християнска култура срещу агресивния ислям, който съвсем открито заявява своите амбиции и намерения да унищожи света, в който живеем. Това е недопустимо“, уточни Каракачанов.

„Една от другите теми е темата с нашите сънародници в Република Македония. Въпреки опитите да ни пришиват какви ли не обвинения, България е държавата, която е длъжна да подпомага Република Македония, в която живеят наши сънародници по начин, по който да гарантира нейната териториална цялост“, заяви Каракачанов. По думите му неслучайно на конгреса има гости, представляващи партии и организации в Македония.

„На мен се пада честта да открия Седмия редовен конгрес на ВМРО – БНД. Една организация, която отбелязва вече своята 125-годишна история“, каза той. По думите му в тази 125-годишна история членовете на партията могат да се гордеят с хората, които са на стената на залата за конгреса, където са подредени портрети на полк. Борис Дрангов и други борци за свободата на Македония.

„Те имаха едно достойнство и едно предимство пред останалите политици от тогавашна България. Освен, че правеха политика, те не се колебаеха да пожертват живота си в името на осъществяването на българския идеал“, заяви Каракачанов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ