Горещ въпрос за Цветан Цветанов изпоти вицепремиера Каракачанов след оставката на Цачева

Красимир Каракачанов

Няма да е проблем оставката на Цецка Цачева за стабилността на правителството. Това каза лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, предаде агенция „Фокус“.

„Как да я коментирам, като научих за това, докато течеше конгресът на ВМРО. Не мога да я коментирам, защото не знам какви са мотивите“, заяви Каракачанов.

По думите му лични мотиви за оставка не се коментират. Според него решението на Цецка Цачева си е нейно и е ясно, че трябва да бъде избран нов министър. „В края на краищата всеки министър преценява в каква ситуация, по лични причини или политически да подаде оставка. Това не означава, че тя ще развали мнозинството в парламента, ще го разклати или ще го направи по-нестабилно. Във всеки един четиригодишен мандат има множество оставки, много смени на министри, смени на други административни постове“, заяви Каракачанов.

На въпрос дали трябва и Цветан Цветанов да подаде оставка, лидерът на ВМРО заяви, че не може да каже.

Припомняме, че по-рано днес министърката на правосъдието се срещна с премиера Бойко Борисов, пред когото е изявила желание да подаде оставка. Минути по-късно от Министерски съвет долетя новината за окончателното решение на Цачева да се оттегли от поста си.

До тази ситуация се стигна, след като беше разгласена информация, че правосъдната министърка е закупила апартамент на доста по-ниска цена от пазарната му стойност.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ