Радослав Янков със супер резултат в последния старт за сезона

Радослав Янков

В последния кръг от сезона в Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков постигна и един от най-добрите си резултати през кампанията.

На трасето на параселния слалом в германския курорт Винтерберг носителят на Големия кристален глобус през 2017-а стигна до място в топ 8, пише Гонг.бг.

Това се случи след победа на осминафиналите над световния шампион и в двете дисциплини Дмитри Логинов. Янков караше по по-бавното зелено трасе, но въпреки това успя да изпревари руснака с 3 стотни.

Дивеча влезе на финалите с последното възможно 16-о време, на 3 стотни пред 17-ия Дарън Гарднър. Това му осигури сблъсък с първия в квалификациите Логинов.

На четвъртфиналите обаче германецът Щефан Баумайстер се оказа по-бърз от Янков и продължи напред. В последствие Баумайстер стигна до финала, в който грешка го лиши от успеха срещу Лукас Матис от Австрия.

В сблъсъка за трето място Жан Кошир победи словенския си сънародник Тим Мастнак.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ