Това ли е новата любима жена на Бойко!? Журналистка от „24 часа“ стана видна гербаджийка

15

Свобода на словото и обективност – за това претендират от “24 часа”, легендирайки се като флагман по темата. Как ли обаче се връзва обективността с факта, че журналистите им се превръщат в партийни функционери, и то на управляващата партия?

Eнергичната колежка Кристина Кръстева, която минава за топ журналистка в политическата сфера, се изявила като лектор на събиране на Жени-ГЕРБ. Поканата й била отправена от председателката Ирена Соколова и въпросната “обективна” репортерка не се замислила и за миг дали да приеме.

Ето на какво Кръстева научила жените от ГЕРБ: “Винаги “завръзвайте панделка” на информацията, която качвате във Facebook. Така ще стане забележима и новина…” Каква невероятна мъдрост, какъв безценен експириънс. Със сигурност от утре всички членове на ГЕРБ ще връзват панделки на постовете си.

Интересно обаче как един журналист може да е обективен и безпристрастен, когато е толкова обвързан с една партия. То няма пътуване, то няма изява, то няма събитие на ГЕРБ и евродепутатите, което Кръстева да не отразява с невероятна страст и комунистически плам.

А снимките с членовете, депутатите и всякакви представители на ГЕРБ, сами по себе си говорят за отношенията и близостта на “обективната” журналистка с партийците от управлението. Кулминацията на екзалтацията на Кристина, разбира се, бе епохалната й книга за живота и делото на Бойко Борисов – “Бойко, който винаги се завръща”, панегирик, на който ще завидят всички априлски поети начело с Димитър Методиев и Орлин Орлинов.

Истината е, че клетата Кръстева не е виновна. Тя е функция на издателката си Гочева, както и на статута на самия вестник “24 часа”. Често сме припомняли, че собствеността на изданието е спорна и е илюстративна за срастването на държавата с олигархията. “24 часа” се държи като “Държавен вестник”, устройва пищни семинари с участието на министри и официални лица, забравяйки задълженията си към фалиралата КТБ и НАП. А това може да стане единствено с подкрепа от “най-горе”.

Иначе – да живее свободата на словото!

Гергана Ингилизова, mignews.info


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ