МВР с извънреден брифинг, гневни на Йончева: Спрете да плашите хората!

Полиция

Извънреден брифинг заради изнесената днес по-рано информация от Елена Йончева, че Европа ще ни връща мигранти, даде МВР.

„В момента миграционният натиск в страната ни е нулев. Имаме нула на входа, има нула и на изхода“, съобщи заместник-министърът на МВР Красимир Ципов. Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци, уточни той.

„На територията на тези населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове. Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница“, обърна се към жителите на трите населени места Ципов. Той подчерта, че центровете са от затворен тип.

„Спрете със спекулациите и да предизвиквате страх у хората“, призова  Красимир Ципов към Елена Йончева.

„БСП да спрат да се заиграват със страховете на хората, че ние ще заселваме Странджа с мигранти от Германия. Това е игра със страховете на хората, на каквато е способна само БСП“, беше категоричен Ципов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ