Новината на седмицата дойде още в понеделник: Подава ли оставка Цветанов?

Цветан Цветанов

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да подава оставка като председател на предизборния щаб на управляващата партия.

Това е споделил той с приближени партийни съратници, за което „Епицентър.бг“ научи.

Нещо повече – партията и парламентарната група застават зад него. Партийните структури ще изразят в нарочни декларации подкрепата си за Цветанов, изтъквайки незаменимата му роля за ГЕРБ.

Сред депутатите на ГЕРБ започва да зрее недоволство от Борисов и от навика му да се освобождава от хора, които стават обект на медийни атаки.

Във „Фейсбук“ е създадена група „Цветанов е невинен“, където тече кампания от волеизявления на негови поддържници.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е качил на страницата си във ФБ призива „Цветанов е невинен“.

Според източници от ГЕРБ Цветанов е убеден, че атаката срещу него не е дошла отвън, а е плод на „приятелски огън“ – от Томислав Дончев, за което „Епицентър.бг“ писа.

Вицепремиерът е единственият член на кабинета, който коментира апартаментгейт в откровено негативен за Цветанов аспект и от радиофера го призова „да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото“. Дончев казва и още нещо съществено: „скандалът не се е развил докрай“ и апелира за „изключително ясен и адекватен сигнал“, който да позволи доверието да бъде възстановено.

„Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, имам предвид правителството. В този смисъл освен за стабилността на парламентарната подкрепа, трябва преимуществено да се мисли и да се удържа доверието. Без доверие, нищо няма смисъл. Убеден съм, че решението ще е такова, че не само да възстанови, но защо не и да повиши доверието“, продължи Дончев, което прозвуча като присъда за Цветанов.

Това означава, че битката между двамата предстои.

В парламента Цветанов има подкрепата освен на групата на ГЕРБ, още и на Валери Симеонов, както и мълчаливата подкрепа на ДПС. Единствено лидерът на „Атака“ Волен Сидеров смята, че зам.-председателят на ГЕРБ трябва да понесе някакъв вид отговорност.

Цветанов трябва да се върне от САЩ в сряда.

Засега Борисов запазва мълчание. Очаква се в четвъртък той да свика заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след завръщането на Цветанов.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ