„Момичето Хъски“. Българката с различен цвят на очите

22195577_1650834574938231_1326634578550783367_n

Наричат Лидия Николова „момичето Хъски“. Причината – специфичният цвят на очите ѝ. Те сякаш са събрали всички цветове на дъгата. Едното око на Лидия е синьо, а другото – зелено или може би, кафяво.

„Много хора, когато видят очите ми, се сещат за породата кучета Хъски. Така излезе и прякорът ми“, споделя пловдивчанката пред NOVA.

Лидия не се сърди, напротив харесва ѝ, защото много обича животните, а и тя самата има Хъски.

Специфичният цвят на очите си тя дължи на хетерохромията – състояние, при което ирисът на едното око е с различен цвят от този на другото или част от ириса на едното око е различно оцветен от останалата му част.

„Синьото ми око символизира сините очи на майка ми. Сестра ми също е със сини очи, докато очите на баща ми са зелени. Цялото ми семейство е събрано в погледа ми, което е доста интересно“, разказва Лидия.

Когато ефектът може да се превърне в „дефект“

Като дете Лидия отнасяла негативни коментари заради своята уникалност.

„Децата ми казваха, че очите ми са дефектни и никога няма да се оправя. Но тогава бях много малка и бързо израснах този период“, споделя пловдивчанката.

След това осъзнава, че очите ѝ са изключително красиви, а хората много ѝ се радват.

Не липсват и странни предположения за уникалността на Лидия

„Има коментари от рода, че може да съм глуха, защото котките, които са бели, с различни очи, са глухи. Други смятат, че съм изяла близнака в корема на майка си, затова очите ми са с различен цвят“, разказва момичето.

Лидия определено не разчита само на красивите си очи. Точно обратното, непрекъснато доказва, че притежава много други красиви качества.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ