20 млн. лева не стигнаха за 200 м. от улица „Неофит Бозвели“ в Пловдив

Заснемане

Задават се нови ремонти в зоната около Аджисан махала, а проектът за благоустрояване там е почти приключил. Той беше финансиран с европейски средства по оперативна програма „Региони в растеж” на стойност 20 млн. лева.

Три улици в района – „Неофит Бозвели”, „Козлодуй” и „Княз Черказки” – обаче пак ще са в ремонт, но парите вече ще са от общинския бюджет. Тези улици не са направени докрай, защото европейските средства не стигнаха и отделни отсечки не са били включени в проекта, пише „Марица“.

През миналата седмица екип от специалисти заедно с кмета на „Централен” Георги Стаменов и ръководителя на проекта Соня Славчева огледаха квартала и ще направят предложение за отпускане на средства от общинския бюджет за довършване на трите улици.

По-голямата част от „Неофит Бозвели” е с нова настилка и тротоари, но отсечката между улиците „Марагидик” и „Стойчо Мушанов” си остана с калдъръм. Острите камъни режат гуми, прах се вдига до небето, а когато вали, разбитата настилка тъне в кал, описват хората от квартала. Ремонтът на последния участък ще струва над 250 000 лева и ще включва изграждане на ново пътно легло, паваж, осветление и тротоари, каза Георги Стаменов.

На улица „Козлодуй” има съвсем малка отсечка, която също е отпаднала от проекта и за довършването ще стигнат 16 000 лева. Тротоари, пътна настилка и осветление ще бъдат направени и на „Княз Черказки”, ако от Община Пловдив отпуснат пари.

Стаменов се надява да има средства и за пространството в района между булевард „Шести септември” и улица „Весела”, където също няма настилка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ