Така се пазаруват ОФИЦИАЛНО избори! Вижте какво направи НАП с дългове от 45 млн. на хора на ДПС

тютюн

Националната агенция за приходите ще разсрочи неплатените данъци на тютюнопроизводителите през последните пет години, като става въпрос за сума от 40-45 млн. лв, алармира „Капитал“.

Споразумение за това са постигнали на съвместна среща изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, земеделският министър Румен Порожанов и председателят на „Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010“ Цветан Филев. Новината беше съобщена на „Капитал“ от Филев и потвърдена от НАП.

Това е поредният предизборен реверанс от месеца – след като първо беше направен опит да се опрости дълг от 8 млн. лв. на мюфтийството, сега управляващите ще направят подърък (недостъпен за обикновените данъкоплатци) към хиляди гласоподаватели основно на ДПС, но защо не и с шанс след жеста да се преориентират към ГЕРБ.

Оправданието: Не знаехме

Според Филев става въпрос за сума от около 40-45 млн. лв. неплатени данъци върху получените от тютюнопроизводителите субсидии (на хартия плащането е те да се откажат от тютюна и да се насочат към друго) и продажба на тютюн. Той отбелязва, че до 2014 г. националните субсидии не са се облагали с данъци и заради незнанието голяма част от тютюнопроизводителите не са ги декларирали.

Реално субсидиите се облагат от 2010 г., но при тютюна е имало забавяне в плащанията и първите суми по новия ред са дошли 2015 г., обясниха пред „Капитал“ от сектора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ