Ексклузивно: Бойко Борисов реши, няма да гласува „ЗА“ оставката на Цветанов

Цветанов2

Бойко Борисов няма да гласува в четвъртък „ЗА“ оставка на Цветан Цветанов като лидр на ГЕРБ в Парламента, научи 7DniBulgaria.bg.

Премиерът се е разбрал с бившия вътрешен министър двамата да не вземат участие във вота в четвъртък, когато Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще реши бъдещето на Цветанов. Както вече писахме, почти сигурно екс-милиционерът ще бъде отстранен от поста си в Народното събрание, а се очаква и да подаде оставка като депутат.

Поне засега лобито на Цветанов в ИК изглежда доста хлабаво, за да се стиге до революция срещу Вожда. Без него и Борисов, остават 9 души да гласуват. Цветанов може да разчита на подкрепата само на трима: Менда Стоянова (с нея и Иван Тотев превърнаха Пловдив в първи частен гербаджийски град), Пламен Нунев (двамата са палували на крузен кораб в Щатите по време на Молитвената закуска) и Даниела Дариткова (наложена за депутат от Цветаанов като водач на Благоевградската листа).

Цветанов обаче много трудно може да добави още два гласа, тъй като останалите членове на ИК изглеждат верни на Борисов – Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Красимир Велчев, Томислав Дончев, Живко Тодоров и Румяна Бъчварова.;



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ