СКАНДАЛЪТ РАСТЕ! Партия извади имотите на вицепремиер, иска го в следствения арест

Красимир Каракачанов

Близо седмица, след избухването на скандала с апартаментите на висши функционери от управляващата партия ГЕРБ, в сянката на медийната буря остана една друга имотна афера, за която се знае доста по-отдавна, но въпреки това упорито не се коментира.

Става дума за многобройните недвижимости, собственост на вицепремиера Красимир Каракачанов, които той усилено е придобивал в последните 20 години, при абсолютно неизяснен произход на средствата, с които са закупени.

Нещо повече, в публичното пространство усилено се говори, че парите за тях идват от гражданско сдружение и фондация с едно и също име, оставило диря в българската история, но нагло присвоено и системно източвано от въпросния вицепремиер. Ние не знаем дали това е така, но смятаме, че съществуват основателни съмнения, които навеждат към подобен извод.

Поради тази причина, считаме и че компетентните органи следва да извършат необходимата проверка на лицето Красимир Каракачанов. С какви средства е закупил въпросните имоти, какъв е техният произход, какво данъци е платил върху тях, ако случайно има нещо противозаконно в действията му, имал ли е помощници в предполагаемата си престъпна дейност и т.н.

Остава загадка, как един партиен чиновник като него, който през целият си живот не е работил нищо друго, освен да бъде функционер на заплата в различните превъплъщения на сурогатната ВМРО (фалшификат на историческата организация) след 1990 г. е успял да придобие толкова много лични имоти в цялата страна.

Колко са всъщност имотите на Каракачанов? С една дума – много!

Началото, Каракачанов поставя през 2003 г., когато лидерът на „ВМРО“ закупува апартамент в един от най-скъпите софийски квартали – „Изток” с площ от близо 130.00 кв. м. Приблизителната цена на такъв имот по онова време, с тази квадратура и в този квартал е минимум 250 000 евро!

В следващите две години (2004 – 2005 г.), настоящия вицепремиер и министър на отбраната насочва имотните си апетити към черноморското крайбрежие. Тогава в две последователни години Каракачанов придобива скъпи имоти край морето, а именно жилищна сграда намираща се във вилната зона на Кранево и поземлен имот от 1173 кв.м. в землището на с. Осеново, Община Аксаково.

През 2013 г. Каракачанов закупува имот от 1000 кв.м. в Община Трявна, който няколко месеца по-късно той и съпругата му – прокурор в Софийска градска прокуратура великодушно подаряват на бащата на Красимир Каракачанов – видния функционер на казионното БЗНС от времето на комунизма Дончо Каракачанов. Според запознати, към дата днешна в този имот близо до Трявна има издигнат хотел.

През 2016 г., малко след президентските избори, в края на месец декември Каракачанов закупува близо декар и половина в землището на с. Любовище, Община Сандански.

Последната имотна активност на Красимир Каракачанов е от 15 май 2017 година. Говори се, че само десет дни след като встъпва на поста министър на отбраната и вицепремиер, лидерът на фалшивото „ВМРО“, извършва доста странна сделка по замяната на наследственото си жилище в квартал „Овча купел“ 2 за апартамент, намиращ се на улица в широкия център на София, с доста по-голяма стойност. Неговият интерес е ясен, заменя нещо по-евтино за нещо по-скъпо. Неясен обаче остава интересът на фирмата, която е заменила скъпият си имот в центъра на София, с доста по-неизгоден, намиращ се в краен и не особено престижен квартал. Дали пък и тя не е била в ситуацията на фирма „Артекс“, купувайки си по този начин спокойствие и политически чадър!?

Все въпроси, на които няма отговор. Но едно трябва да е ясно, ние от Възраждане няма да оставим нещата така! Ще настояваме за проверка от страна на компетентните институции и ще държим резултатите от нея да се оповестят публично. Време е престъпния режим на ГЕРБ и Обединените патриоти да бъде изцяло демаскиран, а лицето Каракачанов най-накрая да отиде там, където му е мястото – в сградата на Националната следствена служба, намираща се на столичния булевард „Г.М. Димитров“.

И това, само като начало…


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ