Гадост! Полицаи пребиха момче, болно от диабет до къщата на Васил Левски, крещели: Тъпанар, кой си ти?

11

Полицаи са пребили сина на адвокат от Карлово при проверка за наркотици, съобщи бащата на младежа в а Нова телевизия.

По думите на бащата момчето, което е болно от диабет, е било удряно, ритано и обиждано.

Случката се разиграла в петък до къщата на Васил Левски, докато Петър Маринов си отивал вкъщи.

Настигнаха ме двама цивилни мъже с „Опел Астра“. Заради страха ми да не бъда ограбен, тъй като приличаха на крадци, започнах да бягам. Опитах да блъсна единия от цивилните, за да мога да избягам. Спря ме изщракване на пистолет. Вдигнах ръце, те дойдоха и ме повалиха на земята, заяви младежът.

Мъжете не се легитимираха, единствено показаха значка, която може да бъде купена от магазин за един лев. Бутнаха ме на земята, започнаха да ме ритат в лицето, по челото. Лицето и лявата ми ръка са подути. Викаха: „Тъпанар! Кой си, какво правиш“, разказа още Петър Маринов.

Бащата Станко Маринов посочи, че синът му е осъзнал, че мъжете са полицаи, след като на мястото впоследствие дошли двама униформени служители на реда. Казали са, че са го спрели, защото е имал съмнителен вид заради суичъра и тъмните си очила, добави адвокатът. Той поясни, че  е извадил медицинско свидетелство на сина си и е подал жалба.

Димитър Димитров, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Карлово, съобщи, че в момента се изясняват всички обстоятелства по случая. Разпитват се полицаите, снети са обяснения и от Петър Маринов. Целият случай е започнал заради специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици. Служителите на реда съвсем случайно са решили да проверят момчето. Последвала е реакция, която не е типична, побягнало е. По време на задържането е оказал съпротива, заяви Димитров.

Той уточни, че на този етап няма данни момчето да е ритано.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ