Зам.-министър Първанов с първи думи след оставката си заради „Апартаментгейт“

Красимир Първанов

Не ми е оказван натиск, за да подам оставка. Това заяви заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, който подаде оставка по-рано днес. „

Разразилият се скандал хвърля петно не само върху мен, но и върху Министерство на енергетиката, и върху правителството затова предприех тези стъпки“, заяви той пред БНР.

„Оставката ми е депозирана в Министерски съвет, но нямам информация дали е приета“, коментира той. Красимир Първанов посочи, че не е консултирал оставката си с „Обединените патриоти“, въпреки че той е номинация на НФСБ за поста зам.-министър на енергетиката. „Нямам нищо общо с тази фирма („Артекс“ – бел.ред.)“, категоричен беше Първанов.

„Жилището, което съм закупил, е на груб строеж“, уточни той.

Оставката му обаче бе свързана с „Апартаментгейт“, тъй като Красимир Първанов е придобил от фирмата „Артекс“ апартамент и два гаража на ул. „Тинтява“ в столичния кв. „Изток“.

Скандалът с апартаментите досега доведе до оставките на зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева и на правосъдния министър Цецка Цачева. Функциите на Цачева временно ще изпълнява заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ