Ето го акта за брак на Лозан Панов – шефът на „Артекс“ му кумува навръх Св. Валентин (Документ)

Лозан Панов

Собственикът на оскандалената покрай евтините апартаменти на властта фирма „Артекс“ Пламен Мирянов се е свързал роднински с шефа на Върховния административен съд Лозан Панов навръх Св. Валентин през 2015 г. Тогава той е станал кум на Панов и втората му жена Елисавета Ганева на 14 февруари 2015 г. Това показва актът за брак.

Припомняме, че двамата архитекти са свидетели при сключването на гражданския брак на шефа на ВКС и втората му съпруга, сключен на романтичната дата 14 февруари 2015 г., показва брачното им свидетелство – акт №13 от същата дата от район „Средец“ в столицата.

Пламен и Весела Мирянови са се оженили през далечната 1987 г. в Благоевград и след това заедно развиват строителния гигант „Артекс“, като успяват да създадат тесни връзки с толкова важни хора като шефа на ВКС Лозан Панов. Как и защо той ги е избрал за кумове на втория си брак с вдовицата Елисавета, само може да се гадае, но взаимната полза и за двете семейства е видна и проследима в годините.

Две години преди да им кумуват Мирянови продават на жената на Лозан луксозно жилище от 172 кв.м. и два гаража в кооперация на ул. Елемаг“ № 32 в елитния столичен квартал „Изгрев“ или общо 211,2 кв.м. срещу едва 93 004,5 лв.!

Това е близо четири пъти по-евтино от цените по това време в района – през 2013 г. средната стойност на квадрат там е била 1100 евро, а жената на Лозан Панов е купила за 225 евро. Така получава жилище за близо половин милион срещу едва 100 бона.

Макар да се оказва, че е Панов и жена му са платили около три пъти по-малко от Цветанов и Цачева, до момента шефът на ВКС не коментира скандала, както и не подава оставка.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ