Европейският парламент подкрепи важна промяна, касаеща всички българи!

евро парл

Европейският парламент се обяви „за“ прекратяването на местенето на стрелките заради лятното и зимно часово време. Предложението му е смяната да спре след две години през март за страните в Европейския съюз. Те ще трябва да запазят лятното часове време. Тези, които пък предпочитат зимното, ще трябва да прекратят връщането на стрелките още през октомври. 

ЕП предлага смените да престанат от март 2021 г. за държавите в ЕС, които изберат да запазят постоянно „лятно“ часово време, а онези, които предпочитат астрономическото (зимното), да прекратят промените от октомври същата година.

Отбелязва се, че в допитване, в което участваха под един процент от гражданите на ЕС, 84 процента са поискали прекратяване на часовата смяна.

До 1 април догодина държавите в ЕС трябва да съобщят на Европейската комисия в кой часови пояс избират да бъдат занапред.

Предвижда се дотогава да приключи съгласуването между съседните държави, обявили предварително, че желаят да останат в един и същи часови пояс.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ