Ужасен инцидент в училище: Много деца се натровиха с вреден химикал!

Ученици училище

Страшен инцидент е станал снощи в училище “Братя Миладинови” в Бургас, съобщиха притеснени родители, цитирани от флагман.бг. Към 19 часа в плувния басейн на училището е имало около 20 деца – предимно третокланици, но имало и по-големи, и по-малки ученици. Те били тук на курс по плуване. Треньорът изсипал в басейна препарат, вероятно за дезинфекция, но объркал химикалите.

Получила се опасна химическа реакция и от водата започнал да излиза отровен дим. Учениците веднага били извадени от басейна и тези в най-тежко състояние транспортирани незабавно в спешното отделение на УМБАЛ “Бургас”.

“Обадиха ми се по телефона, че детето ми е натровено и се намира в болницата. Притесних се много, защото то страда от астма. Заварих го с кислородна маска, бяха му поставили и някаква инжекция. В коридора видях 5-6 майки. Не мога да кажа точно колко бяха. Лекарите настояваха синът ми да остане поне няколко дни в болницата, но отказах. Прибрахме се вкъщи. Сега е по-добре, но цяла нощ повръщаше. Жена ми се свърза с майките на другите пострадали учиници.

Техните деца също повръщали. Днес в 5 часа слеобед лекарят ни вика на контролен преглед. Не знам общо колко деца са натровени, защото може да има откарани в други болници”, каза за Флагман.Бг Стоян Станков, баща на едно от децата.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ