Какво се случва? ГКПП „Маказа“ под блокада!

гкпп

Жители на хасковското село Конуш блокираха ГКПП „Маказа“ в знак на протест, предаде Нова телевизия. Причината за недоволството им са лошите инфраструктура и водоснабдяване.

Протестиращите посочват, че в селото са асфалтирани само две улици, а състоянието на останалите е ужасно. Те настояват да се ремонтират поне основните улици, които в момента са на чакъл. Жителите на Конуш негодуват и заради липсата на канализация.

Кметът Младен Марчев обясни, че е предал докладни на ръководството но общината, но все още няма резултат. От общината увериха, че се подготвя обществена поръчка за близо 300 000 лв. за всички села. Вероятно обаче тези средства няма да бъдат достатъчни.

Само минути след началото на блокадата обаче пристигна полиция и демонстрацията приключи. Въпреки това жителите се заканиха и през лятото да блокират граничния пункт, когато от там минават хиляди туристи.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ