Официално: Отново Шумахер в болид на Ферари във Формула 1

payimage2

Доста по-рано от очакваното Мик Шумахер ще се качи в болид на Ферари като тестов пилот във Формула 1. Новината, която бе разкрита в понеделник, получи своето потвърждение от италианския отбор.

20-годишният син на легендата Михаел Шумахер ще се качи в кокпита на актуалния болид SF90 по време на двудневните тестове след Гран При на Бахрейн. Това ще се случи във вторник, а във втория тестов ден, сряда, Мик ще кара болида на Алфа Ромео.

„Разбира се, че съм повече от развълнуван и искам да благодаря на Ферари за тази възможност. Сигурен съм, че това ще бъде страхотно преживяване. Но в момента с ясно съзнание оставям назад мислите за тестовете, защото се радвам много да стартирам в първите ми състезания във Формула 2. Искам да се концентрирам на 100% върху уикенда.“
Именно на трасето в Сахир Мик ще дебютира във второто ниво с отбора на Према.

През миналата година Шумахер-младши спечели европейския шампионат на Формула 3, а от средата на януари е част от пилотската академия на Ферари. Алфа Ромео, който е бившият отбор на Заубер, ползва двигатели на Ферари и затова Мик ще получи шанс да покара и техния болид.

Шумахер ще се възползва добре от строгите правила, които казват, че в два от общо четирите тестови дни, които има през сезона, отборите са задължени да дадат шанс на млад пилот, който има по-малко от два старта във Формула 1.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ