Бойко Борисов се ядоса: „Никой не може да ми търси сметка кого държа в партията си!“

Бойко Борисов

Цветан Цветанов напуска парламента като депутат и освобождава постовете на шеф на парламентарната група на ГЕРБ и шеф на комисията по вътрешна сигурност.

Това ще бъде решено от Изпълнителната комисия на ГЕРБ в четвъртък.

Още по обед вчера се разбра каква ще е съдбата на заместника на Борисов.

Часове по-късно всевъзможни сайтове и телевизии преповториха бомбата ни без да цитират първоизточника. Валерия Велева дори се яви по Нова телевизия и преразказа прочетеното в ПИК, но като собстена информация. Украси я с детайли за някакви въображаеми разговори на Борисов с членове на Изпълнителната комисия, в които била „взета главата“ на Цветанов.

В момента страстите в ГЕРБ са се поуспокоили и всички се обединяват зад принципното решение на премиера да пожертва най-близкия си човек. Коментарите са, че това не само няма да разклати партията, но и ще доведе до сериозно покачване на резултата й на предстоящите евроизбори.

„Чудесен жест на честта: показваме, че при нас няма свещени крави. Борисов реже с нож, когато някой сгафи. Докато в БСП не правят така. Мълчат за апартаментите си, застават зад обвинената в пране на пари Йончева“, разсъди депутат от управляващата партия.

Цветан Цветанов напуска парламента, но остава шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и заместник на Бойко Борисов. Логиката на премиера е, че никой отвън не може да му нарежда и да му търси сметка кой каква позиция заема в партията му. За парламента било друго – там общественото мнение имало основно значение.

Според Борисов най-притеснителното в цялата история бил фактът, че атаката идвала отвън, от медии и НПО-та, свързани със САЩ.

Източник: „ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ